Presbiopia

Presbiopia este evoluția fiziologică și naturală a ochiului care îmbătrânește. Nu este vorba de o tulburare de refracție, cum se observă în cazul miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului, ci o așa numită tulburare acomodativă. Principalul simptom al presbiopiei este dificultatea de a citi de aproape, care poate fi asociată cu oboseala oculară după activități precum cititul sau folosirea  computerului. Nici durerea de cap nu este neobișnuită.

De-a lungul anilor, datorită cristalinului care suferă o creștere progresivă a durității cât și slăbirii mușchilor ciliari, care acționează asupra cristalinului reglând acomodarea, mecanismul de focalizare a ochiului suferă, făcând mai dificil cititul de aproape. 

Gestul de îndepărtare a ziarului în momentul lecturii este cu siguranță cel mai clasic exemplu. 

Presbiopia începe să apară în jur de 45 de ani la persoanele care nu folosesc ochelari (emetropi),  la hipermetropi  puțin mai devreme, în timp ce, la miopi, aspectul întârzie câțiva ani. 

Presbyopia begins to occur around 45 years in subjects who do not wear eyeglasses (emmetropic), farsighted in some ‘before while in the short-sighted delaying the appearance of a few years.

Dacă nu aveți alte defecte vizuale, este suficient să folosiți ochelari pentru vederea de aproape doar când este necesar, așa-numiții ochelari de lectură.

Astăzi sunt utilizate pe scară largă lentilele multifocale.




Acest website foloseste cookie-uri pentru a va oferi o experienta superioara de navigare Afla detalii aici