Afecțiuni ale ochiului

Se spune că ochii sunt ferestrele sufletului.

Nu știm dacă este adevărat, dar ceea ce știm este că a avea ochi perfect sănătoși - vedere excelentă și ochi clari, fără durere sau alte simptome - sunt cruciale pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor.

Acum este mai ușor să aflați mai multe despre problemele oculare, simptome, și tratamentele care să vă mențină în formă.

Aproximativ 21 de milioane de americani au un anumit tip de problemă de vedere, asta reprezentând aproxiamtiv 6,3% din populația totală, potrivit unui sondaj realizat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Extrapolând datele la populația din România, asta înseamnă că aproximativ 1,2 milioane de români pot suferi de afecțiuni oftalmologice.

Extrapolând datele la populația din România, asta înseamnă că aproximativ 1,2 milioane de români pot suferi de afecțiuni oftalmologice.

Deși mulți oameni încep să dezvolte boli de ochi la vârstă mijlocie, simptomele lor pot apărea mai târziu, atunci când starea este mai avansată și mai greu de tratat.

De aceea profilaxia este foarte importantă atâta timp cât unii oameni nu pot realiza că au o problemă de vedere, până când medicul lor oftalmolog nu o detectează în timpul unui screening de rutină sau a unui examen oftalmologic care verifică retina, nervul optic, presiunea ochilor, ș.a.m.d.

Riscul de a dezvolta o afecțiune oculară crește odată cu vârsta. Dar și alți factori pot crește riscul de a dezvolta o probleme de vedere în viitor cum ar fi un istoric familial de boala oftalmologică (în cazul glaucomului de exemplu) sau o altă afecțiune sistemică, generală(ca în cazul retinopatiei diabetice care apare la pacienții care au diabet zaharat).

Prin detectarea bolilor oculare, prevenția și tratarea lor cât mai curând posibil, experții estimează că aproape jumătate din cazurile de pierdere a vederii și orbire ar putea fi prevenite.
Acest website foloseste cookie-uri pentru a va oferi o experienta superioara de navigare Afla detalii aici