Miopia

Miopia provoacă o dificultate de vedere, defectul este măsurat în dioptrii, cu cât miopia este mai puternică, cu atât este mai mare numărul de dioptri lipsă (-1, -2 ,-3,........). 

Pe măsură ce gradul de defect vizual crește, distanța la care obiectele pot fi focalizate (la -4 este de numai 25 cm) scade. 

Principala cauză a miopiei este lungimea globului ocular care la ochiul miop este mai mare decât la ochiul normal, care este definit în termen oftalmologici, ochi emetrop. Mai rar miopia poate fi determinată de curbura mai mare a corneei sau a cristalinului.

Datorită lungimii mai mari a globului ocular, imaginile nu se concentrează pe retină, ci în fața acesteia. 

Miopia este definită: 

  • Ușoară: până la patru dioptrii 
  • Medie: până la opt dioptrii 
  • Mare: peste opt diopie 

Există, de asemenea, o miopie fiziologică și o miopie patologică (degenerativă).

Ochiul miop nu este un ochi bolnav, dar miopia medie și cea mare pot predispune la tulburări retiniene, chiar importante, de aceea este necesar să se efectueze controale periodice ale fundului retinei de către oftalmolog. 

Miopia este corectată cu lentile divergente (concave) care mută punctul în care converg razele de lumină cu atât mai mult înapoi cu cât e mai mare corecția, pentru a compensa lungimea mai mare a globului ocular.

În cazul miopiei, ca și în toate defectele de refracție, este posibil să se intervină cu o intervenție chirurgicală pentru a reduce problema parțial sau chiar total.  Trebuie subliniat, cu toate acestea, că atunci când trece prin acest tip de intervenție chirurgicală ochiul rămâne structural miop și, prin urmare, este necesar să se efectueze controale periodice de către oftalmolog.



Produse Recomandate

MIORET plicuri orosolubile

MIORET plicuri orosolubile

MIORET Retard tablete

MIORET Retard tablete




Acest website foloseste cookie-uri pentru a va oferi o experienta superioara de navigare Afla detalii aici