ȘALAZIONUL

Șalazionul este inflamația uneia sau a mai multor glande meibomiene. Aceste glande sunt situate în interiorul pleoapei și secretă componenta lipidică a filmului lacrimal.

Șalazionul este însoțit de umflarea pleoapelor, care apar înroșite. În unele cazuri este asociată cu inflamația conjunctivei.

Durerea poate apărea în faza acută, dar nu este o caracteristică a acestei patologii.

Semnele și simptomele depind de amploarea inflamației și de numărul glandelor meibomiene implicate.

Salazionul poate avea dimensiuni variabile, poate fi la fel de mic ca un bob de mei sau atât de mare încât să inducă o umflare care să provoace închiderea pleoapei sau un astigmatism temporar.ȘALAZIONUL


Cauzele nu sunt încă pe deplin cunoscute, dar știm că se poate datora, în special la copii, necorectării defectelor de vedere.

Practic, canalul de excreție al unei glande meibomiene se blochează și produsul secretat nu mai ajunge pe suprafața ochiului, în compoziția filmului lacrimal, ci rămâne în interiorul pleoapei, ceea ce poate duce la umflare si inflamație.

Rolul nutriției nu este de neglijat. Tulburările alimentare, cum ar fi utilizarea excesivă de grăsimi saturate pot duce la o modificare a compoziției stratului lipidic al filmului lacrimal secretat de glandele meibomiene, ceea ce îl fac mai puțin fluid.

De asemenea, în acest caz, secreția glandelor devine dificilă.ȘALAZIONUL


Produse Recomandate

Șervețel din bumbac natural

LENIVA șervețele

ActyLID lipogel oftalmic

ActyLID lipogel oftalmic
Acest website foloseste cookie-uri pentru a va oferi o experienta superioara de navigare Afla detalii aici