TearLab - Aparat pentru masurarea osmolaritatii

Sistemul de Osmolaritate TearLab
CATRE MAGAZIN

UTILIZĂRI PRECONIZATE

Sistemul de Osmolaritate TearLab este conceput pentru a măsura osmolaritatea lacrimilor naturale în vederea diagnosticării Sindromului de ochi uscat la pacienții suspecţi de această afecţiune, alături de alte metode de evaluare clinică.


PRINCIPIILE PROCEDURII

Testul de osmolaritate TearLab utilizează măsurarea impedanței fluidului lacrimal la o temperatură corectată având ca rezultat o evaluare indirectă a osmolarității.3 Fluidul lacrimal este pus sub tensiune electrică la o anumită valoare, iar impedanța electrică a particulelor de fluid lacrimal dizolvate este monitorizată în timp. După aplicarea unei curbe de calibrare la impedanța electrică a fluidului lacrimal aflat în stare de echilibru, osmolaritatea este calculată și afișată ca valoare numerică cantitativă.




 TearLab, oferă o metodă rapidă și simplă pentru determinarea osmolarității lacrimale

REZUMAT ȘI EXPLICAREA TESTULUI

Lacrimile îndeplinesc un rol esențial în menținerea integrității suprafeței oculare, protejând-o împotriva agresiunii microbilor şi menţinând totodată acuitatea vizuală.1 Hiperosmolaritatea a fost descrisă în literatura de specialitate ca fiind un marker primar al integrităţii filmului lacrimal2. Atunci când cantitatea sau calitatea lacrimilor secretate este compromisă, osmolaritatea totală a filmului lacrimal este crescută datorită unei evaporări excesive. Ca rezultat, echilibrul bazal al lacrimilor se modifică, soluția devine mai sărată, generând astfel un efect negativ asupra epiteliului și ţesutului conjunctiv al corneei. Cardul de testare a osmolarității TearLab*, împreună cu Sistemul de osmolaritate TearLab, oferă o metodă rapidă și simplă pentru determinarea osmolarității lacrimale, folosind un volum de lichid lacrimal exprimat în nanolitri (nL), colectat direct de pe suprafața oculară.




Card de testare a osmolarităţii TearLab

MATERIALE

Card de testare a osmolarităţii TearLab: Microcip din policarbonat, ambalat individual, nesteril, care conține (a) un canal microfluidic capabil să colecteze 50 nanolitri (Nl) de fluid lacrimal prin acțiune capilară pasivă, și (b) electrozi de aur încorporaţi în cardul de policarbonat ce permit măsurarea impedanței eşantionului de lichid lacrimal din canalul microfluidic. Fiecare card de testare este igienic din punct de vedere clinic și conține un capac de protecție. Cardurile de testare sunt proiectate să funcționeze împreună cu Sistemul de osmolaritate TearLab.




REACTIVI

Cardurile de testare nu conțin reactivi sau substanțe chimice.

Materiale furnizate: Card de testare a osmolarităţii.

Materiale neincluse: Sistemul de Osmolaritate TearLab, compus din: Cititor, Colectoare și Carduri electronice de verificare.

Accesorii: Soluții de control al osmolarității normale și ridicate.



PRECAUȚII

1. Exclusiv pentru aplicaţii de diagnosticare profesională in vitro.

2. Nu extrageţi Cardul de testare din punga sigilată înainte de utilizarea propriu-zisă.

3. Nu scoateți capacul de protecție fără ca unitatea Cardului de testare să fie atașată de Colector; capacul se poate îndepărta strict înainte de colectarea fluidului lacrimal.

4. Evitați să atingeţi vârful Cardului de testare.

5. Nu utilizați Cardul de testare în afara termenului de garanţie.

6. Cardurile de testare sunt de unică folosinţă.

7. Utilizați produsul numai la temperatura camerei în intervalul 15° - 30°C/59° - 86°F.

8. Academia Americană de Oftalmologie (AAO) afirmă că „se consideră că lacrimile naturale nu conțin cantități semnificative de agenţi patogeni de origine sangvină, și, prin urmare, nu necesită aplicarea precauţiilor privind agenţii patogeni de origine sangvină reglementate de OSHA [Administraţia Sanitară și Siguranţa Muncii], însă manipularea lacrimilor naturale necesită respectarea normelor standard de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor la locul de muncă. Cu toate acestea, contactul cu lacrimi contaminate cu sânge, ca în cazul intervențiilor chirurgicale minore, necesită aplicarea precauţiilor privind agenţii patogeni de origine sangvină.“

9. TearLab este conceput în vederea colectării eşantioanelor de fluid lacrimal de la nivelul ochiului care este un mediu nesteril. AAO a emis orientări în vederea minimizării transmiterii agenților infecțioși de la nivelul suprafaței oculare.4 Prevenirea transmiterii acestor agenți patogeni necesită tehnici de igienă standard, cum ar fi spălarea mâinilor și igienizarea instrumentelor care intră în contact cu ochiul. Cardurile de testare Osmolarity TearLab sunt de unică folosință, sunt igienice din punct de vedere clinic și con��in un capac de protecție, fiind totodată ambalate individual. Nu necesită curățare.

Deși dispozitivul este fabricat la un standard de dezinfectare considerat adecvat de către CDC (Divizia de promovare a calității în domeniul sănătății, „Dezinfectarea și sterilizarea echipamentului necesar îngrijirii pacienților, 1985“, modificat ultima dată la data de 22 iunie 2005), acesta nu este steril, fiind prezent astfel un risc minim de infecție, abraziune oculară sau pierdere a vederii, ca şi cazul oricărui obiect străin cu are ochiul intră în contact. Se vor respecta normele adecvate de igienă și îngrijire.



DEPOZITARE ȘI STABILITATE

Depozitați cartelele de testare a osmolarităţii la temperatura camerei prevăzute cu control termic (20° - 250C/680-77°F); sunt permise variaţii în următorul interval: (15°-30°C/59°-86oF). 



IMPORTANT

Cardurile de testare care nu sunt depozitate la temperatura camerei trebuie aduse la această temperatură înainte de utilizare. Cardurile de testare aflate la temperaturi scăzute au nevoie de mai multe minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Cardurile de testare a osmolarităţii sunt stabile până la data expirării marcată pe etichetă.



DATE PRIVIND CALIBRAREA

Pentru a determina performanța clinică în cazul hiperosmolarităţii peliculei lacrimale în diagnosticul sindromului de ochi uscate, a fost efectuată o meta-analiză asupra unor date cronologice publicate privind osmolaritatea lacrimală în cazul unor eşantioane prelevate de la subiecți normali sau afectaţi de Sindromul ochiului uscat.5 S-a constatat existenţa unei cote de referinţă a osmolarităţii de 316 mOsms/L la un randamentd de sensibilitate de 69%, specificitate de 92% și o precizie generală predictivă a diagnosticului de 82% în Sindromului de ochi uscat. Studiile efectuate în meta-analiză au folosit dispozitive de osmolaritate anterioare, nu TearLab.



PERFORMANȚA OSMOLARITĂȚII ÎN META-ANALIZĂ

Normal Ochi uscat Total
≤316 750 192 942 80% NPV
>316 65 429 494 87% PPV
Total 815 621 1.436
Specificitate 92% Specificitate 69%


PERFORMANȚĂ ÎN CAZUL PACIENȚILOR CU SIMPTOME OBIECTIVE ALE SINDROMULUI DE OCHI USCAT

140 de subiecți au fost înscriși într-un studiu desfăşurat în cadrul a mai multe centre (n = 45 Normal, n = 95 Sindrom de ochi uscat). Pentru a intra în categoria pacienţilor cu Sindrom de ochi uscat, subiecții trebuiau să obţină un scor pozitiv pe Indexul Afecţiunilor supraţei oculare (OSDI) și 2 sau mai multe rezultate pozitive ale: Timpului de rupere a filmului lacrimal (TBUT), testului Schirmer, testul de Colorare corneană, testul de Colorare conjunctivală sau  Disfuncției glandelor meibomiene.

Performanța sistemului de osmolaritate TearLab* utilizând aceste criterii de selecție este prezentată în tabelul de mai jos.




Acest website foloseste cookie-uri pentru a va oferi o experienta superioara de navigare Afla detalii aici